onsdag 30 maj 2007

Sålt!

Egentligen borde man bara ha väntat på att den andra skon skulle falla till golvet: en musik-community och webbplats som har allt som musiknörden skulle kunna önska sig (+ lite buggar som dyker upp på oväntade ställen) har sålts till CBS för 280 000 000 USD.

Last.fm är sålt! Såna pengar går väl inte att tacka nej till antar jag men mitt deltagande blir inte lika helhjärtat som tidigare och misstankarna om att alla data används i syften man inte har en aning om växer sig starkare. Den började blygsamt som Audioscrobbler men växte lavinartat och har ALLT (utom MySpaces gyttriga fula layout och andra liknande platsers inriktning på folk under 17) - korsreferenser till max, listor, debattfora och diskussioner. Alltid lika kul att se svar på frågor i Web Support om var man "laddar hem låtarna"...

Trots att webbplatsen har blivit större och större (? har det sett ut som - inga siffror har presenterats) har den ändå känts som en by - även om tokhögern representeras en amerikan som rejält motsvarar ens fördomar och den glasklare analytikern på vänsterkanten är en brittisk ungdom som verkligen inte delar min musiksmak...

Det här börjar låta som ett gravtal men jag håller väl med de flesta ljumma och inte alltför indignerade som menar "få se hur det går" och fortsätter väl vara med ett tag.

1 kommentar:

Mats sa...

Hmmm. nej det finns nog all anledning att vara skeptisk till det köpet. Man kan ju alltid hoppas att det är som grundaran säger; att CBS fattar grejen med "modern" musikkonsumtion. En av anledningarna till att Last.fm blivit så populärt är nog att man inte får artister från bolag som CBS upptryckta i ansiktet (öronen?) stup i minuten.